مالت فینگر و جرسی فینگر 1

مالت فینگر و جرسی فینگر

فهرست محتوا

در این مقاله قصد داریم عارضه های مالت فینگر و جرسی فینگر را بررسی کنیم.

انگشت چکشی یا مالت فینگر (mallet finger) یک مشکل رایج بخصوص برای بازیکنان بیسبال یا والیبال است این عارضه هنگام ضربه به انگشت به علت آسیب به تاندون نوک انگشت به وجود می آید. در این شرایط کمی حالت خم در مفصل آخر انگشت پیدا می شود و نمی توانید به طور کامل بند آخرانگشت خود را صاف کنید.

نقطه مقابل انگشت چکشی، انگشت جرسی یا جرسی فینگر است که اختلال در خم شدن مفصل آخر انگشت دست به دلیل آسیب تاندون فلکسور یا بریدگی استخوانی محل اتصال آن در فالانکس دیستال است. در این عارضه بیمار توانایی خم کردن کامل فالانکس دیستال را ندارد.

مالت فینگر یا انگشت چکشی:

این آسیب زمانی رخ می دهد که یک جسم  سخت مانند توپ به نوک انگشت یا شست برخورد کرده و انگشت بیشتر از حد طبیعی خم شود. بخاطر آسیب، نمی توانید نوک انگشت یا شست خود را به تنهایی صاف کنید و در نتیجه نوک انگشت خمیده می شود.

در مالت هنگامی که جسمی به نوک انگشت یا شست برخورد می کند، نیروی ضربه باعث پارگی در نزدیکی محل قرارگیری تاندون اکستانسور یا همان تاندون باز کننده انگشت در بند یا همان در آخرین مفصل انگشت می شود. در بیشتر موارد ضربه شدید باعث آسیب می شود، ولی گاهی اوقات ممکن است یک نیروی جزئی هم باعث ایجاد انگشت چکشی شود.

آسیب ممکن است باعث پارگی وسط تاندون شود یا تاندون را از محلی که به استخوان انگشت می چسبد (فالانکس دیستال) دور کند. در مواردی، یک تکه استخوان کوچک همراه با تاندون کشیده می شود. گاهی اوقات، شکستگی بسیار بزرگ است و باعث بی ثباتی مفصل آسیب دیده شود. در این موارد ممکن است نیاز به جراحی باشد.

مالت فینگر و جرسی فینگر 2

بهترین زمان مراجعه به پزشک

آسیب انگشت چکشی نیاز به درمان پزشکی دارد تا اطمینان حاصل شود که انگشت تا حد ممکن عملکرد خود را بازیافته است. بهترین زمان برای حصول نتیجه بهتر از درمان، در عرض یک هفته پس از آسیب است.

مواردی هم وجود داشته است که درمان تا یک ماه پس از آسیب به تعویق افتاده و انگشت بهبود یافته است.

انگشت چکشی  نیاز به رادیوگرافی دارد؟

پزشک عکسبرداری با اشعه ایکس از آسیب را تجویز خواهد کرد.

اگر قطعه ای از فالانکس دیستال هنگام پارگی تاندون بیرون کشیده شود، یا اگر شکستگی بزرگتر دیگری از استخوان وجود داشته باشد، در عکسبرداری با اشعه ایکس دیده می شود.

اشعه ایکس همچنین نشان می دهد که آیا برای اصلاح و درمان نیاز به جراحی است یا خیر.

عوارض درمان نشدن انگشت چکشی:

اگر آسیب های انگشت چکشی یا مالت فینگر به درستی درمان نشوند، معمولاً منجر به سفتی و تغییر شکل نوک انگشت آسیب دیده میشوند. در بدترین حالت، اگر انگشت درمان نشود می‌تواند منجر به تغییر شکل قابل توجه و عملکرد ضعیف (بدشکلی گردن قو) شود.

با این حال، هنگامی که به موقع برای درمان اقدام شود، اکثر آسیب های انگشت چکشی را می توان بدون جراحی و با استفاده از آتل درمان کرد.

در کودکان، آسیب های انگشت چکشی ممکن است غضروفی را که رشد استخوان را کنترل می کند، درگیر کند. پزشک باید این آسیب را در کودکان به دقت ارزیابی و درمان کند، تا انگشت تغییر شکل ندهد.

مالت فینگر و جرسی فینگر 3

درمان های مالت فینگر

درمان غیر جراحی برای مالت فینگر

برای درمان غیر جراحی از آتل استفاده می شود. برای بازگرداندن عملکرد انگشت، آتل باید به مدت ۶ تا ۸ هفته به صورت تمام وقت پوشیده شود. این بدان معنی است که حتی هنگام حمام هم  پوشیده شود.

درمان جراحی برای مالت فینگر

در صورتی که یک قطعه شکستگی بزرگ از بیرون زدگی وجود داشته باشد، یا مفصل دررفتگی داشته باشد (سابلاکس)، ممکن است پزشک شما ترمیم جراحی را در نظر بگیرد. اگر این شرایط برای بیمار وجود داشته باشد، عمل جراحی برای ترمیم شکستگی و ترمیم مجدد مفصل با استفاده از پین‌ها برای نگه داشتن قطعات استخوان در کنار هم انجام می‌شود.

در انگشت چکشی مزمن (آسیب چند ماهه یا چند ساله) ممکن است فیوژن مفصل در نظر گرفته شود. فیوژن مفصل حرکت مفصل را از بین می برد و آن را در موقعیتی دائمی قرار می دهد. برای اتصالات DIP و IP، همجوشی اغلب برای ظاهر و عملکرد کاملاً مستقیم انجام می شود.

انگشت جرسی

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم “انگشت جرسی” به پارگی تاندون فلکسور اشاره دارد. این تاندونی است که نوک انگشت را به سمت پایین خم می کند. نام این عارضه از بازیکنان فوتبال گرفته شده است، هنگامی که پیراهن بازیکن حریف را در حال فرار می گیرند. همانطور که بازیکن سعی می کند خود را آزاد کند، انگشت به طور غیرمنتظره ای صاف می شود زیرا هنوز در تلاش است تا خم شود و چنگ بزند. این عمل باعث ایجاد یک طناب کشی می شود که در آن تاندون در دو جهت کشیده می شود.

این کشیدگی منجر به جدا شدن تاندون از محل قرارگیری استخوان در نوک انگشت می شود. گاهی اوقات، تکه ای از استخوان نیز پاره می شود. امروزه ورزش‌ها و فعالیت‌های دیگر (مانند صخره نوردی) نیز می‌تواند منجر به انگشت جرسی شود. درمان انگشت جرسی با انگشت چکشی متفاوت است و تقریباً همیشه با جراحی درمان می شود.

علائم انگشت جرسی

در صورت ابتلا به انگشت جرسی، بیمار قادر به خم شدن در نوک انگشت نیست، و ممکن است نوک انگشت متورم و دردناک شود، بسته به اینکه آسیب چگونه رخ داده و چه مدت از آسیب گذشته است. اغلب بیماران گزارش می دهند که در زمان آسیب احساس ترک گرفتن داشتند. در عارضه انگشت جرسی اغلب انگشت حلقه درگیر می شود، اما هر انگشتی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. اگر درد زیادی در کف دست درست قبل از پایه انگشت وجود داشته باشد، ممکن است نشانه پارگی نوع 1 باشد.

تشخیص انگشت جرسی

تشخیص اغلب تنها بر اساس شرح حال و معاینه فیزیکی انجام می شود. پزشکانی که در رشته ارتوپدی و جراحی دست تخصص ندارند، ممکن است انگشت جرسی را تشخیص ندهند. آنها خواهند دید که دو مفصل اول انگشت در حال خم شدن هستند و تشخیص نمی دهند که نوک انگشت حرکت نمی کند.

گاهی اوقات هم ممکن است متوجه شوید که نوک انگشت حرکت نمی کند، و فکر می کنید که از دست دادن حرکت به دلیل درد یا تورم است. در صورتی که احتمالاً تاندون  پاره شده است که تشخیص آن توسط متخصص ارتوپد است.

پزشک عکس‌برداری با اشعه ایکس را تجویز می کند تا ببیند تکه‌ای از استخوان همراه با تاندون کنده شده است یا نه.

درمان انگشت جرسی

درمان بستگی به آسیب شما دارد. اگر یک استخوان شکسته همراه با انگشت جرسی وجود داشته باشد، درمان شما متفاوت است. از جراحی برای اتصال مجدد تاندون آسیب دیده، رفع شکستگی استخوان (در صورت لزوم) و بازیابی توانایی خم کردن نوک انگشت استفاده می شود. این امر به ویژه در بیماران جوان و ورزشکاران صادق است.

برخی از افراد از جراحی اجتناب می کنند. در صورت عدم درمان با جراحی، ناتوانی در خم کردن نوک انگشت دائمی خواهد بود. با پزشک متخصص در مورد بهترین درمان صحبت کنید. ممکن است چندین ماه طول بکشد تا تاندون قدرت کافی برای بازگشت به فعالیت های عادی را به دست آورد.

در این مقاله با عارضه های مالت فینگر و جرسی فینگر آشنا شدید. اگر علائمی که گفته شد دارید هر چه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

شما عزیزان برای معاینه و درمان میتوانید با شماره 09925825398 تماس بگیرید و با پیج drmaryam_sedaghatnia@ در ارتباط باشید.

همچنین میتوانید از طریق لینک https://nobat.ir/26128 برای نوبت دهی آنلاین اقدام کنید.

مهم ترین اقدامات متخصص ارتوپدی برای بیماران این است که آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی را درمان می کند. برای شناخت بیشتر از راه های درمان و روش های جلوگیری از آسیب هایی از جمله درد دنبالچه، آرتروز مفصل ران، انگشت ماشه ای، پوکی استخوان، هالوکس والگوس یا انحراف شست پا. همچنین درمان عارضه های کلاب فوت یا پاچنبری، ژنوواروم و ژنووالگوم یا پای پرانتزی و ضربدری، کمبود ویتامین دی، کف پای صاف، سایت خانم دکتر مریم صداقت نیا متخصص ارتوپدی را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.