در عارضه In-Toeing هنگام راه رفتن پنجه پاها به سمت داخل گذاشته می شوند. این در بسیاری از کودکانی که در حال یادگیری راه رفتن هستند اتفاق می افتد. گاهی اوقات مردم به آن راه رفتن «پنجک کبوتر» می گویند. تقریباً همه کودکان با پنجه پا به سمت داخل، دویدن، پریدن و بازی کردن را مانند سایر بچهها یاد میگیرند. و موارد خفیف معمولاً خود به خود برطرف می شوند. چرخش پا به داخل نگرانی های زیادی برای والدین ایجاد میکند و یک حالت بسیار رایج است که تقریباً هر روز در مطب مشاهده می شود.
با این حال، همه موارد در دسته “خفیف” قرار نمی گیرند، در موارد شدید و متاتارسوس اداکتوس (که در مورد آن توضیح خواهیم داد) درمان مداخله ای زودهنگام توصیه می شود، به ویژه زمانی که در دوران نوزادی و بدون هیچ بهبود قابل توجهی در طی یک دوره زمانی شناسایی شوند.
چه چیزی باعث ایجاد In-Toeing در کودکان می شود؟
سه علت شایع که باعث می شود انگشتان کودکان به سمت داخل باشند عبارتند از:
- چرخش کف پا به داخل (Metatarsus Adductus)
- چرخش ساق به داخل (پیچ خوردگی درشت نی) (Tibial Torsion)
- چرخش ران به داخل (Femoral Anteversion) شایعترین عامل

متاتارسوس اداکتوس یا پاهای منحنی
متاتارسوس ادوکتوس شایع ترین بدشکلی پا در نوزادان است. در متاتارسوس ادوکتوس، کف پا ظاهری خمیده دارد. در 95 درصد موارد، پا بدون درمان خود را اصلاح می کند.
اگر کف پا خود به خود بهبود نیابد ممکن است برای کمک به صاف شدن پا، گچ گیری یا آتل بندی لازم باشد.
اگر کف پای خمیده، سفت است و صاف نمیشود یا با بزرگتر شدن کودک هم صاف نشد، والدین باید به یک متخصص مراجعه کنند.
در گذشته پوشیدن کفش پیشنهاد میشد که امروزه دیگر توصیه نمی شود زیرا ممکن است باعث تغییر شکل بیشتر پا شود. اگر چه موارد شدید Metatarsus Adductus ممکن است شبیه کلاب فوت باشد ولی با هم تفاوت دارد کلاب فوت همیشه خیلی زود پس از تولد کودک نیاز به درمان دارد.
از کودک بخواهید روی صندلی بنشیند و به پایین پاهایش نگاه کند. اگر متوجه شدید که پای او به سمت داخل خم می شود، به احتمال زیاد متاتارسوس اداکتوس دارد. به طور کلی، در کودکان زیر یک سال، شایعترین علت از ناحیه متاتارسوس اداکتوس می باشد.

In-Toeing پا به علت tibial tortion
پیچش تیبیا جایی است که ساق پا به داخل یا خارج میچرخد. ساق پا به سمت داخل در کودکان زیر سه سال شایع است. معمولاً بعد از این سن استخوان صاف می شود و حتی گاهی اوقات بدون هیچ درمانی کمی به سمت بیرون می چرخد. این تغییرات در کودکان تا سن هشت سالگی رخ می دهد.
متخصصان گاهی اوقات به کودکانی که با انگشت پا به سمت داخل به علت tibial tortion راه میروند توصیه میکنند از نوعی ارتز به نام gait plate برای راه رفتن استفاده کنند. البته شواهدیمبنی بر اینکه این بریس ها منجر به تغییر طولانی مدت شوند وجود ندارد.
والدین باید برای استفاده از این دستگاه ها، برای درمان پنجه پا به سمت داخل، محتاط باشند. آنها باید در نظر بگیرند که آیا این هزینه برای چیزی که طبیعتاً به خودی خود بهتر می شود ارزش دارد یا خیر.
در هر صورت شواهدی مبنی بر اینکه این بریس ها باعث تغییر و بهبود شوند وجود ندارد، این نوع راه رفتن را تغییر می دهد.
اگر کودک بدون بهبودی به هشت سالگی خود برسد و مشکلات راه رفتن قابل توجهی را تجربه کند، متخصص پا ممکن است جراحی را توصیه کند. این شامل چرخش استخوان ساق پا در موقعیت مناسب خود است.
در کودکان بین یک تا دو سال، معمولاً پیچ خوردگی استخوان درشت نی را به عنوان وضعیت غالبی که بر روی پا تأثیر می گذارد، می بینیم.
چرخش ران به داخل (Femoral Anteversion)
پیچ خوردگی استخوان ران جایی است که استخوان بالای ساق (فمور) یا لگن به داخل یا خارج می چرخد. این شایع ترین علت In-Toeing است. در نتیجه وقتی کودک راه میرود به نظر میرسد کودکان با پاهای خود به سمت داخل یا خارج راه می روند. همچنین به نظر می رسد که زانوهای آنها به سمت داخل یا خارج باشد.
استخوان ران تا سن 12 سالگی تغییرات زیادی را تجربه می کند و چرخش به سمت داخل لگن در دختران بیشتر دیده می شود. تغییرات چرخشی در بالای ساق پا نیز بخش بسیار طبیعی رشد است.
گاهی اوقات این مدل راه رفتن در کودکانی که مرتباً در حال نشستن به صورت W هستند شایع تر است. آنتورژن فمورال اغلب در کودکان بزرگتر از چهار سال ظاهر می شود.

هیچ تحقیقی مبنی بر مضر بودن نشستن به این شکل وجود ندارد، اما اغلب سفتی عضلات لگن در کودکانی که به این شکل مینشینند مشاهده میشود و ممکن است بر راه رفتن کودک تأثیر بگذارد. از آنجایی که آسیب ناشناخته است، شاید بهتر باشد کودکان را وادار به نشستن یا بازی در موقعیت های دیگر کنید.
هیچ کفش، ارتز، لباس، چسب نواری یا کششی وجود ندارد که باعث تغییر راه رفتن مرتبط با این تغییرات چرخشی باشد. اگر در هر سنی هنگام راه رفتن درد در ناحیه لگن وجود داشت یا درد به کشاله ران کشیده شد، والدین باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند.
کودکان به دلایل زیادی با جلوی پا به سمت داخل و یا بیرون پا راه می روند. والدین باید به یک متخصص مراجعه کنند
اگر کودک در سنین مدرسه از ناحیه ساق پا می افتد، اگر یکی از پاها به طور قابل توجهی بیشتر از دیگری به سمت داخل یا خارج می چرخد، یا اختلاف طول دارند و یا در مقایسه با پای دیگر بسیار متفاوت به نظر می رسد، باید به متخصص مراجعه کنند.
برای اکثر کودکان، راه رفتن با پنجه پا به سمت داخل یا خارج تنها بخشی از رشد است.

چرخش پا به داخل در چه سنی طبیعی است؟
کودک ممکن است راه رفتن را شروع کند و موقع راه رفتن شما متوجه چرخش پا کودک به سمت داخل شوید یا این وضعیت ممکن است بعد ها ایجاد شود. این شرایط کاملا بدون درد است. با این حال، درد ممکن است با موضوعی که باعث این بیماری شده است همراه باشد.
خوشبختانه، بیشتر کودکان خود به خود بهبود پیدا میکنن. چرخش پا از پایین ساق معمولاً در سن 4 تا 5 سالگی برطرف می شود، در حالی که چرخش از ناحیه ران/ تا سن 8 تا 10 سالگی یا کمی بیشتر طول می کشد. اینکه آیا نگران باشید بستگی به سن کودک شما دارد.
چه زمانی پنجه به سمت داخل پا نرمال است؟
In-Toeing در اکثریت کودکان زیر 8 سال، تقریباً همیشه بدون استفاده از گچ، بریس، جراحی یا هر گونه درمان خاص اصلاح می شود. و به خودی خود نه باعث درد می شود و نه منجر به آرتریت می شود.
آیا پنجه به سمت داخل یا In-Toeing علت ژنتیکی دارد؟
هر سه In-Toeing علت معمولاً در خانواده ها ایجاد می شود. و از والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ به ارث میرسد.
چه تمریناتی برای چرخش به داخل پنجه پا مناسب است؟

فعالیت هایی مانند باله، اسب سواری، هنرهای رزمی یا شنا کردن ممکن است کمک کند. همانطور که کودک شما بزرگتر می شود، انجام فعالیت هایی برای تقویت عضلات لگن مانند راه رفتن با انگشتان پا (راه رفتن مدل پنگوئن) یا راه رفتن در امتداد یک خط مستقیم (راست نگه داشتن پاها) ممکن است کمک کند.
برای معاینه و درمان میتوانید با شماره 09925825398 تماس بگیرید و با پیج drmaryam_sedaghatnia@ در ارتباط باشید.
مهم ترین اقدامات متخصص ارتوپدی برای بیماران این است که آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی را درمان می کند. برای شناخت بیشتر از راه های درمان و روش های جلوگیری از آسیب هایی از جمله خارپاشنه (فاشئیت پلانتاریس)، پوکی استخوان، درد شانه (پارگی روتاتور کاف)، گزگز انگشتان دست (سندرم تونل کارپال)، درد کمر، درد گردن، درد انگشت (انگشت ماشه ای)، درد زانو (درمان ارتروسکوپی)، سایت خانم دکتر مریم صداقت نیا متخصص ارتوپدی را دنبال کنید.