بیماران می خواهند بدانند ، کمردردی که دارند جدی است یا می توانند آن را به تنهایی در خانه درمان کنند. پاسخ به این سوال ساده نیست. امیدواریم بتوانیم در این مقاله به شما در درک بیشتر “دلایل کمردرد و علائم آن”، کمک کنیم.
کمر دارای ساختارهای متعددی است که عبارتند از:
- رباط ها
- استخوان ها
- تاندون ها
- اعصاب
این ساختارها حاوی گیرنده های درد هستند که می توانند علائم مختلفی ایجاد کنند. وقتی به کمر آسیب میزنید، درد دلیل اصلی توقف فعالیتهای عادی است. نوع و شدت درد معمولاً به ساختارهای خاصی در پشت شما مربوط می شود.

کمردرد چیست؟
پاسخ سریع این است که کمردرد به هر درد یا ناراحتی در ناحیه کمر اشاره دارد. کمر به عنوان ستون فقرات کمری نیز شناخته می شود. این ناحیه بیشتر وزن بالاتنه را تحمل می کند. معمولاً این نوع خاص از کمردرد بسیار شایع است و حدود 80 درصد از بزرگسالان در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. خوشبختانه برای ما، بسیاری از داروهای کمردرد برای کاهش یا از بین بردن کمردرد وجود دارد.
در اینجا چند نمونه از علائم کمردرد آورده شده است:
- درد دردناک و کسل کننده
- اسپاسم عضلانی
- درد یا حساسیت موضعی با لمس
- دردی که به سمت پایین یک پا یا در کشاله ران، باسن یا بالای ران حرکت می کند.
- سفتی و مشکل در حرکت به دلیل درد
- احساس سوزن سوزن شدن
- بی حسی یا ضعف
- درد شدید به خصوص با حرکات خاص
اگر هر یک از علائم ذکر شده در بالا را دارید، قبل از بدتر شدن باید به آن رسیدگی کنید.
اگر در کمر خود احساس درد دارید، آسیب ها و شرایط زیر به احتمال زیاد علت این کمردرد هستند.

دلایل کمردرد
البته دلایل کمردرد می تواند پیچیده باشد. اغلب، بیماران پس از آسیب دیدگی، بیش از حد منتظر می مانند تا به پزشک مراجعه کنند. اکثر مردم سعی می کنند با کمردرد مبارزه کنند و این وضعیت را بدتر می کند. چند نمونه از دلایل کمردرد را در اینجا بیان می کینم:
کشیدگی رباط ها یا بافت های عضلانی
این زمانی اتفاق میافتد که اجسام سنگین را به طرز اشتباه بلند کنید، کمر خود را بچرخانید یا بیش از حد کشش دهید. رباط های ستون فقرات از ساختارهای استخوانی ستون فقرات حمایت می کنند. ماهیچه ها و تاندون های ستون فقرات حرکت پویا را ارائه می دهند. هنگامی که عضلات و تاندون ها آسیب می بینند می توانند برای محافظت از ستون فقرات دچار اسپاسم شوند.
تنگی کانال نخاعی از دلایل کمردرد
تنگی ستون فقرات زمانی رخ می دهد که ستون فقرات در اثر تغییرات دژنراتیو باریک می شود، به نخاع و اعصاب فشار وارد می کند. این موضوع می تواند منجر به درد، بی حسی، ضعف پا و از دست دادن حس به دلیل گیرکردن اعصاب در ناحیه کمر شود.
مسائل مربوط به ساختار ستون فقرات
ناهنجاری های مادرزادی ستون فقرات می تواند باعث ایجاد کمردرد شود زیرا توزیع وزن را بر هم می زند و بافت ها، رباط ها و اعصاب را تحت فشار قرار می دهد. اسکولیوز، انحنای ستون فقرات، و لوردوز، قوس برجسته غیر طبیعی در ناحیه تحتانی باک
فتق یا پارگی دیسک از دلایل کمردرد
هنگامی که یک دیسک در ناحیه کمر فتق یا پاره میشود، لایه داخلی آن از لایه بیرونی آن عبور میکند. این می تواند باعث درد در پشت و پایین ساق شود. فتق دیسک ممکن است ساختارهای عصبی در ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. فتق دیسک در اکثر افراد با فیزیوتراپی بهبود می یابد.
انحطاط دیسک
دژنراسیون دیسک شانس شما را برای داشتن مشکلات ستون فقرات افزایش می دهد و می تواند منجر به کمردرد ناراحت کننده شود. دیسک ها به دلیل عوامل زیادی مانند سن، سیگار کشیدن و آسیب های قبلی شروع به تغییر می کنند.

رادیکولوپاتی
رادیکولوپاتی دردی را توصیف میکند که در اثر تحریک در ناحیه کمر، درد در باسن، لگن و ساق پا حرکت می کند، ایجاد میشود. هدف در درمان ابتدا کاهش این درد یا علامت است. کمردرد متمرکز بهتر از رادیکولوپاتی است. که در اثر تحریک در ناحیه کمر، درد در باسن، لگن و ساق پا حرکت کند
سیاتیک
شکل رایج رادیکولوپاتی سیاتیک است. این باعث درد شدید و سوزش در ناحیه کمر می شود که با درد از طریق باسن و پایین یک پا همراه است. علائم سیاتیک حتی می تواند به پایین پا برسد.
آرتریت ستون فقرات
بیماری های التهابی مانند آرتریت باعث تحریک مفاصل کمردرد می شود. اشکال مختلفی از آرتریت وجود دارد که می تواند بر ستون فقرات تأثیر بگذارد. آرتریت در ستون فقرات اغلب با عنوان اسپوندیلوز شناخته می شود.
اختلال عملکرد مفصل SI
مفاصلی که ستون فقرات را به لگن متصل می کند، مفاصل ساکروایلیاک (SI) نامیده می شوند. اختلال عملکرد مفصل SI می تواند باعث درد در ناحیه کمر و پا شود.
دردکمر و درد لگن
اغلب، تشخیص اینکه منشا درد از کمر است و یا لگن، دشوار است. به همین دلیل است که ارزیابی توسط پزشک بسیار مهم است. درد لگن و کمردرد اغلب ممکن است با هم رخ دهند. پس از آشنایی با علل درد، مهم است که برای درمان این درد یا جلوگیری از بدتر شدن درد، تغییراتی در زندگی خود ایجاد کنید.

چگونه بفهمم کمردرد من جدی است؟
اگر با حرکات خاصی احساس سفتی و مشکل در حرکت می کنید و این حرکات با درد همراه باشد. این موضوع می تواند القا کند که شما یک بیماری جدی دارید که باعث درد در ناحیه کمر می شود. اگر این علائم را تجربه کردید باید با پزشک مراقبت های اولیه خود مشورت کنید.
اگر علائمی که گفته شد در شما ایجاد شد می توانید با خانم دکتر مریم صداقت نیا متخصص جراحی استخوان و مفاصل با شماره 09925825398 و یا در پیج اینستاگرام به آدرس drmaryam_sedaghatnia@ در ارتباط باشید.