تاندونیت اداکتور چیست 1

تاندونیت اداکتور چیست؟

فهرست محتوا

تاندونیت اداکتور هیپ وضعیتی است که در اثر التهاب یا تخریب تاندون هایی که ماهیچه های اداکتور هیپ را به لگن یا استخوان ران متصل می کنند، ایجاد می شود. این عارضه منبع (دلیل) شایع  درد کشاله ران است و می تواند ناشی از استرس مکرر و استفاده بیش از حد، از ماهیچه های کشاله ران باشد.

علائم درد اداکتور چیست؟

حساسیت، یا تورم در قسمت داخلی کشاله ران.

درد و گاهی لنگیدن که با فعالیت بدتر می شود.

اسپاسم عضلانی در کشاله ران یا داخل ران.

کبودی در کشاله ران یا قسمت داخلی ران که در عرض 48 ساعت پس از آسیب ایجاد می شود.

تاندونیت اداکتور معمولاً به صورت درد کشاله ران در لمس تاندون های اداکتور، اداکشن پاها (یا پای آسیب دیده) احساس می شود. درد می تواند به تدریج ایجاد شود یا به صورت درد حاد و تیز ظاهر شود.

همچنین ممکن است تورم یا توده ای در عضله های اداکتور، سفتی در ناحیه کشاله ران یا ناتوانی در انقباض یا کشش عضله ها احساس شود. در موارد شدید، فعالیت‌های فیزیکی محدود می‌شود، زیرا تاندون دیگر نمی‌تواند بارگذاری کششی مکرر را تحمل کند.

عوامل تاندونیت اداکتور

ایجاد تاندونوپاتی اداکتور چند عامل دارد. یکی از این عوامل، اختلاف قابل توجه طول پا است که بر الگوی راه رفتن تأثیر می گذارد. تفاوت طول عضلانی، عدم تعادل قدرت یا ضعف عضلانی در اندام تحتانی یا شکم نیز می تواند در ایجاد تاندونوپاتی اداکتور موثر باشد. عدم گرم کردن بدن، بی تحرکی، خستگی، چاقی، ضعف های مربوط به سن، انحطاط یا ژنتیک نیز موثر هستند. با این حال، آسیب شناسی دقیق مشخص نیست.

مدت زمان بهبودی تاندونیت اداکتور

بهبودی تاندونوپاتی حاد اداکتور که فقط برای مدت کوتاهی وجود داشته است، ممکن است بین 4 تا 8 هفته طول بکشد. با این حال، اگر درد تاندون اداکتور بیش از ماه ها یا سال ها وجود داشته باشد، درد مزمن کشاله ران است و به احتمال زیاد در مرحله دژنراتیو تلقی می شود.

آیا تاندونیت اداکتور قابل درمان است؟

خبر خوب این است که بیشتر موارد تاندونیت اداکتور با درمان‌های محافظه کارانه خانگی ساده بهبود می‌یابد و اغلب نیازی به جراحی نیست. ابتدا باید فعالیتی که باعث درد شما می شود را متوقف کنید و به لگن و کشاله ران خود استراحت دهید.

آیا می توانم با تاندونیت اداکتور بدوم؟

از آنجایی که عضلات اداکتور، عضلات لگن را تثبیت می کنند، دویدن دردناک خواهد بود. ممکن است تورم حساسی در محل آسیب دیدگی عضله وجود داشته باشد و هر کاری که زانوها را در کنار هم نگه دارد دردناک خواهد بود. حرکت بیرونی مفصل ران با اسپاسم و درد محدود می شود.

تاندونیت اداکتور چیست 2

تفاوت بین تاندونوپاتی و تاندونیت اداکتور چیست؟

تاندونوپاتی به عنوان استفاده بیش از حد از تاندون ها و بافت نرم اطراف تاندون ها توصیف می شود. تاندونیت اداکتور استفاده بیش از حد از عضلات اداکتور در ناحیه داخلی ران یا کشاله ران است. این با آسیب یا فشار حاد اداکتور متفاوت است.

تشخیص های افتراقی

درد کشاله ران می‌تواند به دلیل ساختارهای عضلانی، عصبی و داخلی در آن ناحیه باشد که تشخیص Osteitis Pubis از تاندونوپاتی اداکتور دشوار است. تشخیص های دیگر، فتق ورزشی یا اینگوینال، بورسیت iliopsoaas، شکستگی استرسی یا اوالژن، فشردگی عصب، سندرم گیرکردن هیپ یا پروستاتیت مزمن هستند.

روش تشخیص با معاینه، سونوگرافی، ام آر آی یا سی تی اسکن است.

چه تمریناتی درد تاندونیت ادکتور را کاهش می دهند؟

نشان داده شده است که تمرینات ایزومتریک ابزاری موثر در کاهش درد تاندون هستند. برای انجام اداکشن ایزومتریک لگن، صاف روی پشت خود دراز بکشید، یک توپ یا بالش را بین زانوهای خود قرار دهید. اداکتورهای خود را منقبض کرده و توپ را فشار دهید، به مدت 45 ثانیه نگه دارید و 5 بار این حرکت را تکرار کنید.

اداکتورها در بسیاری از ورزش‌ها مانند دویدن، فوتبال، اسب‌سواری، ژیمناستیک و شنا فعال هستند. ماهیت تکراری حرکات در برخی از این ورزش ها و تغییر جهت ثابت در برخی دیگر به شدت تاندون ادکتور را تحت فشار قرار می دهد. که باعث می شود ورزشکاران بیشتر در معرض تاندونوپاتی اداکتور و همچنین آسیب های کشاله ران باشند. دلایل دیگر می تواند کشش بیش از حد تاندون های ادکتور یا افزایش ناگهانی تمرین یا نوع تمرین باشد.

درمان تاندونیت اداکتور

در موارد خفیف تا متوسط سویه اداکتور، مراقبت محافظه کارانه معمولاً بهترین گزینه درمانی است. روش هایی مانند استراحت، گذاشتن یخ در قسمت داخل ران، کمپرشن با باند ممکن است به کاهش درد و همچنین بهبود علائم کمک کنند.

متخصصان توصیه می کنند گذاشتن یخ را 20 تا 30 دقیقه هر 3 تا 4 ساعت یکبار به مدت 2 تا 3 روز یا تا زمانی که درد از بین برود، انجام دهید. ران خود را با استفاده از یک باند کشی یا نوار فشرده ‌کمپرس کنید. همچنین مسکن های ضد التهابی مصرف کنید.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی برای درمان تاندونوپاتی اداکتور توصیه می شود. اگرچه هیچ استاندارد طلایی برای توانبخشی تاندون وجود ندارد. بهبودی در بین افراد بسیار متغیر است زیرا ممکن است این بیماری دژنراتیو یا یک بهبود ناموفق از بارگذاری باشد. افراد ممکن است به برنامه های توانبخشی به خوبی پاسخ دهند یا در برخی موارد تاندون ممکن است به طیف وسیعی از درمان ها پاسخ ندهد. تقویت عضلات مرکزی شکم نیز برای حمایت از اداکتور توصیه می شود.

شما عزیزان برای معاینه و درمان میتوانید با شماره 09925825398 تماس بگیرید و با پیج drmaryam_sedaghatnia@ در ارتباط باشید.

همچنین میتوانید از طریق لینک https://nobat.ir/26128 برای نوبت دهی آنلاین اقدام کنید.

مهم ترین اقدامات متخصص ارتوپدی برای بیماران این است که آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی را درمان می کند. برای شناخت بیشتر از راه های درمان و روش های جلوگیری از آسیب هایی از جمله درد دنبالچه، آرتروز مفصل ران، انگشت ماشه ای، پوکی استخوان، هالوکس والگوس یا انحراف شست پا. همچنین درمان عارضه های مالت فینگر و جرسی فینگر، کلاب فوت یا پاچنبری، ژنوواروم و ژنووالگوم یا پای پرانتزی و ضربدری، کمبود ویتامین دی، کف پای صاف، سایت خانم دکتر مریم صداقت نیا متخصص ارتوپدی را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.