پوکی استخوان

فهرست محتوا

به روند کاهشی بافت استخوان که باعث شکننده و ضعیف شدن استخوان می شود پوکی استخوان میگویند. معمولا پوکی استخوان با افزایش سن رخ می دهد که خطر شکستگی در نواحی از قبیل استخوان باسن ، لگن و مچ دست در اثر ضرب دیدگی های ضغیف افزایش می یابد. دلایل دیگری مانند کمبود برخی هورمون ها ، خصوصاً استروژن در زنان و اندروژن در مردان، عوامل ژنتیکی و مصرف برخی داروهای خاص است.عوامل دیگری مانند کمبود مصرف کلسیم و ویتامین D و پروتئین ها ،استعمال دخانیات ، ورزش نکردن مناسب و منظم ،مشکلات تیروئید و استفاده ناکافی از عضلات به دچار شدن پوکی استخوان منجر میشود . در ادامه مطالب به شما کمک میکنیم که چگونه از خطر پوکی استخوان جلوگیری کنیم.

مهم‌ترین اقدامات متخصص ارتوپدی برای بیماران این است که آسیب‌های سیستم اسکلتی عضلانی را درمان می‌کند برای شناخت بیشتر از راه های درمان و روش های جلوگیری از اسیب هایی از جمله :

خارپاشنه (فاشئیت پلانتاریس) ، درد شانه (پارگی روتاتور کاف) ، گزگز انگشتان دست ( سندروم تونل کارپال) ، درد کمر ، درد گردن ، درد انگشت (انگشت ماشه ای) ، درد مچ دست (تنوسینویت دکورون) ، درد زانو (درمان ارتروسکوپی) ، سایت خانم دکتر مریم صداقت نیا متخصص ارتوپدی را دنبال کنید .

چطور خودمان تشخیص بدهیم پوکی استخوان داریم؟

در بدن انسان درون استخوان ها مدام بافت های قدیمی در حال تخریب و سلول های جدید به جای انها تولید میشوند اما وقتی که بافت های جدید تولید نشوند و جای بافت های قدیمی را نگیرند استخوان ها ضعیف می شوند یا اصطلاحا پوکی استخوان یا استئوپروزیس رخ می دهد. در فرد مبتلا به پوکی استخوان علائم و نشانه های ظهور می کند، از جمله این عوامل عبارتند از:

  • استخوان های شکننده و ضعیف که با کوچکترین حرکتی می شکنند.
  • کمردردهای ناگهانی ناشی از ضعیف شدن استخوان های ستون مهره است.
  • کوتاهی قد افراد با گذشت زمان نشانه هایی از این بیماری هستند.
  • خمیده شدن افراد مبتلا به پوکی استخوان

دکتر مریم صداقت نیا

متخصص ارتوپدی

مراجعه به پزشک

ابتدا پزشک از شما میخواهد اطلاعاتی نظیر سابقه پزشکی مانند انجام ازمایشات جدید و رادیو گرافی و انجام سنجش تراکم استخوان نام داروهایی که مصرف میکنید ، سابقه ی شکستگی ، عوامل وراثتی و ژنتیکی در خانواده ، رژیم غذایی نامناسب که باعث کمبود مصرف و سطوح پایین کلسیم، منیزیم (ویتامین D به جذب کلسیم کمک می‌کند) به علت مشکلات تغذیه‌ای یا اسلیو معده (برداشتن بخشی از معده که جذب کلسیم و مواد معدنی را مخطل میکند)، سبک زندگی مانند مصرف بیش از حد نمک و نوشابه‌های گازدار یا مصرف الکل ، سوء تغذیه یا برخی از اختلالات خوردن مانند بی‌اشتهایی عصبی (آنورکسیا)، پرخوری عصبی (بولیمیا) یا تمایل بیش از حد به خوردن غذاهای سالم (اورتورکسیا) می‌توانند در کاهش مواد معدنی بدن موثر باشند . را برایش بگوئید.

سپس پزشک با توجه به : معاینات فیزیکی ،‌ سن ، جنس بیمار (در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد) ، وزن بیمار(کمتر از ۵۶.۶۹ کیلوگرم ، افراد ریز نقش با کمبود توده‌ استخوانی) قد (بیش از ۱.۷ متر) ، نژاد (سفیدپوستان و آسیایی بیشتر از سایر قومیت‌ها در معرض ابتلا به استئوپروزیس هستند) ، میزان فعالیت روزانه (افرادی که زمان زیادی می‌نشینند ، ورزش نکردن ، عدم تحرک در روز و یا هر موقعیتی که با راه رفتن فرد منافات دارد) و دیگر اطلاعات شخص می تواند خطر احتمال این بیماری را تشخیص دهد یا در صورت ابتلای بیمار ، درمان را برای بیمار شروع کند.

راه های درمان پوکی استخوان

هدف از درمان پوکی استخوان ؛ پیشگیری از شکستگی‌های استخوان ، کاهش سرعت از‌دست‌دادن تراکم استخوانی و افزایش تراکم و قدرت استخوان است. اگر چه هیچ یک از درمان‌های این بیماری کامل نیستند اما تشخیص زود هنگام و درمان به موقع پوکی استخوان خطر شکستگی‌های بعدی را کاهش می‌دهد. اگر خطر پوکی استخوان بالا نباشد درمان دارویی لازم نیست و تمرکز بر کنترل عوامل خطر و جلوگیری از افتادن است.

برخی از روش‌های جلوگیری شامل موارد زیر هستند:

  • آمپول پوکی استخوان
  • قرص پوکی استخوان
  • ورزش کردن بطور منظم
  • مصرف قرص های تقویتی مثل کلسیم و vitamin D
  • نور خورشید { روزانه ۱۵ دقیقه در معرض مستقیم نورخورشید ویتامین D کافی برای بدن را تامین میکند }
  • عدم مصرف دخانیات ( پرهیز از مصرف نوشیدنی های کربناته و دارای کافئین ،استفاده از الکل و مواد مخدر )
  • مصرف پروتئین به اندازه کافی
  • رژیم غذایی مناسب( با مصرف روزانه محصولات لبنی ، سبزیجات سبز ازجمله بروکلی ،لوبیا و یا غلات صبحانه و اب پرتقال ، کلسیم مورد نیاز بدن را تامین میکنید)

اطلاعات داشتن از این نکات مهم می‌تواند از مشکلات سختی که سنین بالا با یک زمین خوردن ساده پیش می‌آید، جلوگیری کند. برای داشتن اگاهی بیشتر جهت جلوگیری از خطرات و درمان شکستگی و گرفتگی غضلات و راه های درمان انواع بیماری های اسکلتی سایت دکتر مریم صداقت نیا متخصص ارتوپدی را دنبال کنید.

شما عزیزان میتوانید از طریق لینک https://nobat.ir/26128 برای نوبت دهی آنلاین اقدام کنید.

برای معاینه و درمان میتوانید با شماره 09925825398 تماس بگیرید و با پیج drmaryam_sedaghatnia@ در ارتباط باشید.

مهم ترین اقدامات متخصص ارتوپدی برای بیماران این است که آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی را درمان می کند. برای شناخت بیشتر از راه های درمان و روش های جلوگیری از آسیب هایی از جمله درد دنبالچه، آرتروز مفصل ران، انگشت ماشه ای، پوکی استخوان، هالوکس والگوس یا انحراف شست پا. همچنین درمان عارضه های کلاب فوت یا پاچنبری، ژنوواروم و ژنووالگوم یا پای پرانتزی و ضربدری، کمبود ویتامین دی، کف پای صاف، سایت خانم دکتر مریم صداقت نیا متخصص ارتوپدی را دنبال کنید.

یک نظر در “پوکی استخوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.