درمان نقرس - دکتر صداقت نیا

نقرس و روش های درمان آن

درمان نقرس و روش های جلوگیری از دردهای شدید آن را در سایت متخصص ارتوپدی دکتر مریم صداقت نیا مطالعه کنید.

فهرست محتوا

یک اسکلت انسان را درنظر بگیرید محل اتصال استخوان ها را مفصل میگویند مثال مفصل بند انگشتان ، مفصل زانو یا مفصل لگن . تمام استخوان ها دارای غضروف ( مایع ژله ای در ابتدا و انتهای ان ) است . زمانی که غضروف بین استخوان ها نازک شوند یا از بین بروند باعث تماس مستقیم استخوان ها و ساییده شدن ان می شود که به این حالت ارتروز میگویند که با درد شدید و ناتوانی در حرکت و اغلب تورم همراه است. در ادامه شما را با نقرس و روش های درمان آن راهنمایی می کنیم .

حال نقرس شکل دردناکی از آرتریت یا همان آرتروز است ، هنگامی که بدن شما اسید اوریک اضافی دارد ، کریستال های تیز می توانند در مفاصل شما (معمولا انگشت شست پا ) ایجاد می شود و علائمی همچون شعله ور شدن ، درد و تورم در دوره هایی به نام حملات نقرس می اید و می رود .درمان نقرس معمولا ترکیبی از مدیریت علائم و تغییر رژیم غذایی (مطالعات نشان میدهد که رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از فیبر ، پورین کم و سرشار از آنتی اکسیدان است . میتواند برای افراد مبتلا به نقرس مفید باشد . پیروی از این رژیم می تواند به کاهش وزن کمک کند و منجر به کاهش سطح اسید اوریک شود) است .

مهم‌ترین اقدامات متخصص ارتوپدی برای بیماران این است که آسیب‌های سیستم اسکلتی عضلانی را درمان می‌کند. برای شناخت بیشتر از راه های درمان و روش های جلوگیری ازاسیب هایی از جمله : خارپاشنه(فاشئیت پلانتاریس) ، پوکی استخوان ، درد شانه(پارگی روتاتور کاف) ، گزگز انگشتان دست ( سندروم تونل کارپال) ، درد کمر، درد گردن ، درد انگشت(انگشت ماشه ای) ، درد مچ دست (تنوسینویت دکورون) ، درد زانو(درمان ارتروسکوپی) ، سایت خانم دکتر مریم صداقت نیا متخصص ارتوپدی را دنبال کنید .

چه چیزی روی نقرس و روش های درمان آن موثر است ؟

نقرس ناشی از وضعیتی به نام هیپراوریسمی است . این زمانی است که اسید اوریک بیش از حد در بدن وجود دارد . دلایلی که باعث وجود نقرس می شود شامل موارد زیر است :

  • چاقی
  • فشار خون بالا
  • دیابت
  • داشتن یک خویشاند نزدیک که مبتلا به نقرس است
  • مشکلات کلیوی

خوردن چه غذاهایی باعث نقرس می شود ؟

غذاهایی که باعث تجمع اسید اوریک در بدن میشود شامل : گوشت قرمز ( گوشت گاو ، گوشت بره ، گوشت خوک ، بیکن و گوشت بوقلمون ) . کله پاچه ، غذاهای دریایی ( شاه ماهی ، گوش ماهی ، صدف ، ماهی کاد ، ماهی تن ، قزل الا ) . همچنین نوشیدنی ها و استفاده بیش از حد آبجو و الکل ، شیرینی ها ، شربت ذرت با فروکتوز بالا است .

نقرس و روش های درمان آن در منزل

تعدادی درمان خانگی و تنطیم سبک زندگی وجود دارد که می تواند درد را کاهش دهد . سریعترین راه برای خلاص شدن از شر نقرس در منزل شامل موارد زیر می باشد :

  • آب ، روزانه حداقل 10 لیوان مایعات غیر الکلی بنوشید . بخصوص اگر سنگ کلیه داشته اید ، این کار به دفع کریستال های اسید اوریک از بدن شما کمک می کند .
  • کمپرس سرد را روی مفصل اسیب دیده خود قرار دهید . تا در هنگام شعله ور شدن نقرس به تسکین درد کمک کند . کیسه یخ را در حوله ی پیچیده و هرگز ان را مستقیما روی پوست خود قرار ندهید . به مدت 15 تا 20 دقیقه در هر بار و چند بار در روز استفاده کنید .
  • استراحت مفصل : مفصل شست پا اغلب اولین عضوی است که تحت تاثیر نقرس قرار میگیرد . میتوانید برای کمک به کاهش تورم پا برای حرکت از عصا استفاده کنید.
  • مسکن ها : درمان سریع با ایبوپروفن و ناپروکسن میتواند به کاهش درد نقرس حتی به سرعت در طول شب کمک کند . از طرف دیگر داروهایی که پزشک شما تجویز کرده است می توانند برای کاهش درد نقرس موثر باشند.
  • کاهش وزن : چاق بودن خطر ابتلای به نقرس ، فشار روی مفاصل و درد را افزایش میدهد . کاهش وزن به کاهش سطح اسید اوریک برای جلوگیری از عود های بعدی کمک می کند. فشار را از روز مفاصل شما کم میکند و درد و التهاب را هنگام شعله ور شدن کاهش میدهد .
  • مداخلات غذایی : هیپراوریسمی می تواند با غذاهایی که می خوریم مرتبط باشد . برخی از غذاها حاوی مقادیر بالایی از یک ترکیب آنی به نام پورین هستند که وقتی تجزیه میشود به اسید اوریک تبدیل می شود . غذاهای دیگر حاوی موادی است که حذف موثر اسید اوریک را برای کلیه ها دشوار تر میکند .

مراجعه به پزشک برای نقرس و روش های درمان آن

برای بسیاری از افراد درد در ابتدای حمله ی نقرس (معمولا ۲۴ ساعت اول ) شدیدترین نوع بروز درد است . درمان این بیماری شامل تسکین درد و التهاب و کاهش تجمع و کریستال شدن اسید اوریک در مفاصل است . تغییرات سبک زندگی ، مانند رعایت رژیم غذایی و محدود کردن استفاده از الکل . دفعات حملات را کاهش دهد . عود های مزمن ممکن است به داروهای تجویزی برای کمک به کاهش سطح اسید اوریک در خون نیاز داشته باشند.

نقرس و راه های درمان آن بر دو چیز متمرکز است : 1- کاهش سطح اسید اوریک برای جلوگیری از عود نقرس

2- تسکین در نقرس در هنگام بروز عود .

برای درمان نقرس و جلوگیری از هیپراوریسمی چه چیز هایی نباید خوریم :

غذاهای با پورین بالا مانند : آنچوی ، ساردین ، هادوک ، بیکن و بوقلمون نخورید

مایعات شیرین با فروکتوز که باعث اختلال در دفع اسید اوریک می شود

در دردهای خفیف تر نقرس ، مسکن های بدون نسخه (OTC) مانند استامینوفن مقداری درد را کاهش دهد .

بخاطر داشته باشید که افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید از مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) از جمله ایبوپروفن و آسپرین خودداری کنند

بیماری کلیوی و نقرس باهم اتفاق می افتند ، اگر بیماری کلیوی ندارید استفاده از NSAID برایتان اشکالی ندارد .

برای برخی افراد ، تغییرات رژیم غذایی و شیوه زندگی ممکن است تسکین کافی از درد نقرس را فراهم کند . اگر ایجاد این تغییرات کمکی نکرد یا اگر شواهدی مبنی بر بدتر شدن آسیب مفاصل وجود داشت به داروهای تجویزی توسط پزشک معالج نیاز دارد . در این صورت حتما به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

2 نظر در “نقرس و روش های درمان آن

  1. ناشناس گفت:

    ممنون برای مطلب مفید شما

  2. نسیم گفت:

    خیلی کامل و عالی 🙏🏻👏🏻👏🏻

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.